HOME

Alexandra Pereira
Anneke Jansbeken
Anneke van Dijk
Anny van Gestel
Ans verhoeven
Bas en Tricx van Hoppe
Bep Broekmans
Berthy van de Wijdeven
Betty Braaksma
CARIN SCHIJVENS
Carla Verwiel
Conny Kloosterman
Contance Happeé
Corry Brekelmans
CORRIE VAN KAMPEN
Dick Matze
Edwin Lenderink
Hanny Weekamp
Helen Kolijn
IEN VAN STOKKOM

Ineke Rens
Jan van Tilburg
Jeanne Hendriksen
Judith Donders
Karin Hulst
Margot de Lange
Marian van de Berg
Marian van den Berg
Marieke Peters
Marieke Peters 2
MARIJKE WEEKHOUT
Marlis Degreef
Martje Verhoeven
Marty van de Poll
Mieke de Rooij
Mirjam Konijnenberg
Nel Verdaasdonk-van Eindhoven
Nelleke Bergmans
Nelly Peters-van den Berg
Piet Knoop
Pieternel Oosterwijk-Looijen
RIA BORGMANS
Ria Geenen
Stan Vosters
wils Dassen

Piet Knoop

Onder leiding van de kunstenaars Willy Roelofs (figuratief) en Nick Seijkens (abstract), heeft Piet Knoop zich ontwikkeld vanuit het realistisch / figuratief naar de impressionistisch /abstracte richting. Beide invloeden zijn nog herkenbaar aanwezig.

De realistisch/figuratieve olieverfwerken variëren van zeer fijne structuren tot grove penseelvoeringen en het gebruik van het paletmes. In zijn impressionistische/abstracte werken, vaak in acrylverf, zoekt Piet Knoop vooral naar composities van lijnen en vormen die elkaar aanvullen, of juist contrasteren met elkaar. Hetzelfde gebeurd in het kleur gebruik. Complementaire en contrasterende kleuren worden bewust langs elkaar gezet om te dwingen tot kijken. Kleurvlakken, structuren en vormen geven ruimtelijke werking in de schilderijen. Vormen en lijnen verschijnen en verdwijnen op de meest onverwachte plaatsen en zetten de kijker op het verkeerde been.

In de impressionistische / abstracte werken worden alle bekende en onbekende technieken gebruikt voor het opbrengen van de verf. Kwasten, paletmessen, rollers, verfspuit en spons, vingers, doeken en verder alle middelen om afdrukken te maken en structuren te creëren, niets wordt geschuwd om tot een afgewogen geheel te komen. De compositie, het eindresultaat, telt. Niet de weg ernaar toe. Soms ontstaat een "druk" werk, anderzijds ook heel lichtvoetig werk met grote kleurvlakken en enkele accenten.

Piet Knoop is lid van KunstKring Kosmos in Lommel B, en KK 80 in Herentals B.