HOME

Alexandra Pereira
Anneke Jansbeken
Anneke van Dijk
Anny van Gestel
Ans verhoeven
Bas en Tricx van Hoppe
Bep Broekmans
Berthy van de Wijdeven
Betty Braaksma
CARIN SCHIJVENS
Carla Verwiel
Conny Kloosterman
Contance Happeé
Corry Brekelmans
CORRIE VAN KAMPEN
Dick Matze
Edwin Lenderink
Hanny Weekamp
Helen Kolijn
IEN VAN STOKKOM

Ineke Rens
Jan van Tilburg
Jeanne Hendriksen
Judith Donders
Karin Hulst
Margot de Lange
Marian van de Berg
Marian van den Berg
Marieke Peters
Marieke Peters 2
MARIJKE WEEKHOUT
Marlis Degreef
Martje Verhoeven
Marty van de Poll
Mieke de Rooij
Mirjam Konijnenberg
Nel Verdaasdonk-van Eindhoven
Nelleke Bergmans
Nelly Peters-van den Berg
Piet Knoop
Pieternel Oosterwijk-Looijen
RIA BORGMANS
Ria Geenen
Stan Vosters
wils Dassen

Marieke Peters

Uitgangspunt voor het werk van Marieke Peters in deze expositie is een quote uit 'Hamlet' van Shakespeare: 'Niets is van zichzelf goed of slecht, maar het denken maakt het zo.'

Marieke toont bij Galerie Peters zeefdrukken op hout, die op de grens liggen van licht en donker en hoe de mens daartussen staat. Werk waarin een onderhuidse spanning opborrelt. Humor en horror kunnen dan dicht bij elkaar liggen. Het werk van Marieke Peters verhoudt zich al een paar jaar op de grens van surrealisme en alledaagse situaties.

Voor deze expositie wordt die grens in haar werk opgerekt. Alledaagse situaties waarin iets wringt. Op een lichte manier en via een duistere kant. Daarvoor werkt ze met de zeefdruktechniek op hout en daarna verder bewerkt met acryl of potlood. Met de fotografie als basis voor de zeefdruk. 'In mijn werk zoek ik naar een punt van rust. Een moment na chaos of een moment in complete stilte waarin een verhaal kan ontstaan. De manier waarop mijn werk ontstaat, staat heel dicht bij mijn kijken, mijn visie op de wereld.

Het constant creëren van rust in chaos, maar ook het zoeken naar een punt waarop herkenning en vervreemding elkaar raken.'

Marieke Peters studeerde in 1999 af aan de Academie voor Kunst en Vormgeving in 's-Hertogenbosch. Na haar academie heeft zij zich toegelegd op een combinatie van fotografie, grafiek en schilderen.

Ze werkt in de Willem II-Fabriek in 's-Hertogenbosch. www.mariekepeters.nl