HOME

Alexandra Pereira
Anneke Jansbeken
Anneke van Dijk
Anny van Gestel
Ans verhoeven
Bas en Tricx van Hoppe
Bep Broekmans
Berthy van de Wijdeven
Betty Braaksma
CARIN SCHIJVENS
Carla Verwiel
Conny Kloosterman
Contance Happeé
Corry Brekelmans
CORRIE VAN KAMPEN
Dick Matze
Edwin Lenderink
Hanny Weekamp
Helen Kolijn
IEN VAN STOKKOM

Ineke Rens
Jan van Tilburg
Jeanne Hendriksen
Judith Donders
Karin Hulst
Margot de Lange
Marian van de Berg
Marian van den Berg
Marieke Peters
Marieke Peters 2
MARIJKE WEEKHOUT
Marlis Degreef
Martje Verhoeven
Marty van de Poll
Mieke de Rooij
Mirjam Konijnenberg
Nel Verdaasdonk-van Eindhoven
Nelleke Bergmans
Nelly Peters-van den Berg
Piet Knoop
Pieternel Oosterwijk-Looijen
RIA BORGMANS
Ria Geenen
Stan Vosters
wils Dassen

Karin Hulst

Na de Lerarenopleiding tekenen/textiele werkvormen, waar ik de basis heb gelegd voor mijn kunstzinnige vorming, heb ik mij verder ontwikkeld als beeldend kunstenaar met als discipline papierkunst.

Bij de vormgeving van mijn papieren plastieken laat ik mij leiden door alles waar in het dagelijkse leven mijn oog op valt. Overal om mij heen zie ik wel dingen die ik mooi of bijzonder vind. Dit varieert van planten, dieren, dessins  in kleding van mensen, afval op straat. Al deze beelden worden in mijn hoofd opgeslagen, bewerkt, gecombineerd, totdat er voor mijn geestesoog een beeld ontstaat dat ik tot uitdrukking wil brengen. Zo worden de meest alledaagse dingen, door ze uit hun context te halen en ze onderling te combineren, verheven tot kunst; in die zin ligt kunst voor mij letterlijk op de straat.

Ik vind het ook belangrijk om kunst laagdrempelig te maken. Als mensen anders naar hun directe omgeving leren kijken, zullen zij eerder de schoonheid van hun directe omgeving op leren merken, en geneigd zijn om er een positieve bijdrage aan te leveren. Op die manier kunnen we allemaal verantwoordelijk leren worden voor onze eigen directe omgeving, en deze leren waarderen als onuitputtelijke bron van vormen en kleuren.Als basismateriaal voor mijn plastieken gebruik ik kranten, waar ik een stevige papierklei van maak.

Het idee achter het verwerken van kranten tot papierklei is ontstaan vanuit het gegeven dat er in kranten verslag wordt gedaan van "Het Nieuws", terwijl er sinds jaar en dag dezelfde boodschappen in staan van oorlogs(dreiging), geweld, machtsmisbruik, terrorisme en  aftakeling van ons milieu. Dat is geen Nieuws, dat is al zo oud als dat de mensheid de neiging vertoont om destructief met zichzelf en zijn omgeving om te springen.

Uit mijn onmacht om hier in het groot een kentering in aan te brengen, neem  ik deze stroom negatieve krantenberichten maar letterlijk ter hand door ze in water te weken, stuk te kneden, en er een papierklei van te maken en schep  daarmee vervolgens mijn eigen constructieve Nieuws. Dit Nieuws neemt de vorm aan van mijn Plastieken, die ik door middel van exposities onder de aandacht breng. Zij verhalen over de schoonheid van vorm en kleur en over de kostbaarheid van onze eigen creatieve gaven. Deze kunnen we in dienst stellen van het consequent bouwen aan een mooiere en duurzamere wereld door ons eigen afval (kunstzinnig) te leren hergebruiken ten gunste van een vrolijkere en kleurrijkere wereld.