HOME

Alexandra Pereira
Anneke Jansbeken
Anneke van Dijk
Anny van Gestel
Ans verhoeven
Bas en Tricx van Hoppe
Bep Broekmans
Berthy van de Wijdeven
Betty Braaksma
CARIN SCHIJVENS
Carla Verwiel
Conny Kloosterman
Contance Happeé
Corry Brekelmans
CORRIE VAN KAMPEN
Dick Matze
Edwin Lenderink
Hanny Weekamp
Helen Kolijn
IEN VAN STOKKOM

Ineke Rens
Jan van Tilburg
Jeanne Hendriksen
Judith Donders
Karin Hulst
Margot de Lange
Marian van de Berg
Marian van den Berg
Marieke Peters
Marieke Peters 2
MARIJKE WEEKHOUT
Marlis Degreef
Martje Verhoeven
Marty van de Poll
Mieke de Rooij
Mirjam Konijnenberg
Nel Verdaasdonk-van Eindhoven
Nelleke Bergmans
Nelly Peters-van den Berg
Piet Knoop
Pieternel Oosterwijk-Looijen
RIA BORGMANS
Ria Geenen
Stan Vosters
wils Dassen

Edwin Lenderink (Den Haag, 1967)

Na een paar jaar "artisiteke stilstand" tijdens mijn studie Technische Natuurkunde aan de TU Delft en de eerste jaren van mijn maatschappelijke carrière, ben ik vanaf 2000 weer begonnen mijn artistieke, creatieve kant te ontwikkelen. Na een voorzichtige start met tekenen, via olieverf en aquarel, voelde ik me rond 2004 te beperkt door het rechthoekige witte doek of papier. Er ging dan ook in 2004 een nieuwe wereld aan creatieve mogelijkheden open toen ik begon aan de opleiding "Monumentale kunst" aan de academie voor schone kunst in Arendonk (Belgie).

In die zeer brede opleiding heb ik enthousiast geëxperimenteerd met alle mogelijke (en onmogelijke) technieken: collages in papier, kartonnen driedimensionale objecten, verstilde aquarelen, grote abstracte acryl schilderijen, keramiek, een groot laskunstwerk en het werken met allerhande natuurlijke materialen, waaronder boomstronken.
Dat was naast een fulltime baan bij ASMLML en een gezin met jonge opgroeiende kinderen een te grote belasting. Toen ik in een workshop glasfusing het materiaal glas tegenkwam en daar weer een heel nieuw universum aan expressiemogelijkheden tegenkwam heb ik dan ook besloten me te beperken tot glas in al zijn mogelijkheden.

Na 3 jaar hobbymatig de verschillende toepassingen van glas te hebben verkend, heb ik 2 jaar geleden mijn glaskunstbedrijf "Kunst in UW kleur" gestart. Naast autonoom werk waarmee ik mijn expressie mogelijkheden verken en uitbreid, geef ik vanuit dat bedrijf ook workshops en cursussen. Er beginnen geregeld opdrachten binnen te komen om in glas allerhande ideeën (een grafmonument, urn, bedrijfslogo, afscheidsgeschenk,..) uit te werken. Het creatieve proces waar ik dan samen met de opdrachtgever(s) doorheen ga, geeft me veel voldoening en ook weer 1001 nieuwe ideeen voor mijn eigen werk.Naast die inspiratie uit het samenwerken met cursisten en opdrachtgevers, haal ik mijn inspiratie uit vele bronnen. Wat betreft mijn gefusede werk, kan ik bijvoorbeeld proberen de textuur en patronen van een haast kleurloze, uiterst dunne en kwetsbare ijslaag op een tijdelijke plas in het bos te "vangen " en vereeuwigen in glas. Ook een bijna abstracte foto in een tijdschrift met heel felle kleuren kan aanleiding zijn voor weer een ander kunstwerk.

Voor mijn geblazen glaswerk ben ik op zoek naar simpele strakke vormen in allerhande dagelijkse voorwerpen. Op het bevriezen van deze essentie en spanning in het warme glas ben ik nog lang niet uitgekeken en kan ik me nog jaren verder ontwikkelen.